Zonne-energie

Advisering

Denkt u wel eens na over zonne-energie voor uw bedrijf of instelling? Taskforce Zonne-energie brengt kosteloos en vrijblijvend de mogelijkheden voor zonne-energie in kaart voor bedrijven en instellingen in gemeente Apeldoorn, Epe en Voorst. Ook geven wij inzicht in welke zaken er komen kijken bij het plaatsen van zonnepanelen op uw bedrijfspand en hoe dit traject er uitziet.

Hieronder vindt u een overzicht van onze diensten. Heeft u een specifieke vraag voor uw bedrijf of instelling? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder!

Diensten

Indicatieve berekeningen en inzicht omtrent subsidies en regelingen
De financiering van zonne-energie is voor elk bedrijf of organisatie een belangrijke factor in het beslissingsproces. Taskforce Zonne-energie geeft u indicatieve berekeningen over het benodigde aantal panelen en inzicht in mogelijke subsidies, andere fiscale regelingen en leningen waar u voor in aanmerking komt. We rekenen voor u de terugverdientijd door en geven desgewenst informatie over de verschillende vormen van financiering, zoals bijvoorbeeld leasen.

Begeleiding SDE+ subsidie aanvraag
Taskforce zonne-energie begeleidt bedrijven en instellingen met een grootverbruikersaansluiting bij het aanvragen van een SDE+ subsidie. U kunt tijdens dit proces terecht bij ons voor advies of met specifieke vragen. Ook kunt u uw aanvraag naar ons toesturen ter controle voordat u deze indient.

Begeleiding traject realisatie SDE+ beschikking
Taskforce Zonne-energie begeleidt bedrijven en instellingen die een SDE+ beschikking hebben ontvangen in de vervolgstappen die gezet moeten worden totdat de panelen daadwerkelijk op het dak liggen. Wij maken inzichtelijk welke stappen gezet moeten worden, beantwoorden uw inhoudelijke vragen, helpen u met een aantal praktische zaken en begeleiden u in het dakconstructieonderzoek.

Hulp, advies en begeleiding bij de technische aspecten
Bij het plaatsen van zonnepanelen komen allerlei technische aspecten kijken. Welke typen panelen zijn er, wat kan maximaal op de bestaande netaansluiting, is mijn dakconstructie geschikt en waar moet ik verder op letten? Taskforce Zonne-energie helpt u graag met deze technische aspecten.

Advies over verschillende vormen van zonne-energie
Veel bedrijven gebruiken de door hen opgewekte zonne-energie zelf, maar er zijn ook andere vormen van zonne-energie voor uw bedrijfspand. Indien uw organisatie of bedrijf weinig stroom gebruikt, kan het ook rendabel zijn om de opgewekte stroom op het net te zetten óf om alleen uw dak ter beschikking te stellen voor zonne-energie. We vertellen u er graag meer over!

Contact met lokaal netwerk en gemeenten
Wanneer u zonnepanelen gaat plaatsen op uw bedrijfspand, krijgt u te maken met verschillende partijen en instanties. Als Taskforce hebben we goede contacten met alle betrokken regionale partijen en zijn we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We delen dit netwerk graag met u en brengen u in contact met de juiste personen. Indien er belemmeringen aanwezig zijn vanuit de gemeente om zonnepanelen te plaatsen (bijvoorbeeld een vergunning voor een beschermd stadsgezicht of een bouwvergunning die tijdig afgegeven moet worden), proberen we te bemiddelen.

Geen winstoogmerk

De Taskforce helpt u graag in het hele traject van zonne-energie. Omdat we onafhankelijk zijn en geen winstoogmerk hebben, vragen we echter geen offertes voor u aan en vergelijken wij ook geen offertes. Uiteraard kunnen we u wel helpen indien u hier inhoudelijke vragen over heeft. Taskforce Zonne-energie voert daarnaast geen dakconstructieonderzoek uit.

Contact

Wilt u kosteloos en onafhankelijk advies ontvangen over zonne-energie voor uw bedrijf of instelling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!