Zonne-energie

Nieuws

Subsidie voor collectieve energieprojecten in Apeldoorn

4 september 2020

Goed nieuws voor energiecoöperaties in Apeldoorn. De gemeente heeft ingestemd met het uitbreiden van de subsidieregeling voor collectieve energieprojecten. De coöperaties kunnen met de nieuwe regeling ook subsidie aanvragen voor collectieve laadpalen, smart grids en….

Gratis webinar over zonnepanelen op bedrijfsdaken

22 juni 2020

Op 6 juli verzorgt de Taskforce Zonne-energie een gratis webinar over zonnepanelen op bedrijfsdaken en hoe de SDE++ subsidie daarbij kan helpen. Bedrijven en instellingen kunnen de subsidie aanvragen van 29 september tot en met….

Zonnige scholen gaan energie opwekken in Apeldoorn

12 juni 2020

Op de daken van de twee locaties van het Veluws College Mheenpark liggen sinds kort zonnepanelen. Mheenpark is een van de eerste scholen die zonnepanelen op het eigen dak installeerde. De komende tijd volgen meer….

Uitstel voor realisatie SDE+ projecten

29 april 2020

SDE+ projecten die in 2020 gerealiseerd moeten worden, krijgen 1 jaar uitstel. Dit geldt ook voor zonne-energie projecten met een SDE+ subsidie. Dat heeft minister Wiebes bekend gemaakt aan de Tweede Kamer. Belangrijkste aanleiding voor….

De salderingsregeling verandert vanaf 2023: wat houdt dit in?

16 april 2020

Zonnepanelen op het dak is een goede investering. Je bespaart op de energierekening, draagt bij aan het milieu én met de salderingsregeling is het ook nog eens heel gunstig. De salderingsregeling gaat echter veranderen vanaf….

Minister stelt 2 miljard extra beschikbaar voor SDE+ subsidie

6 maart 2020

Minister Wiebes stelt in de voorjaarsronde van de SDE+ subsidie 2 miljard euro extra beschikbaar. Met de SDE+ subsidie stimuleert de overheid het opwekken van duurzame energie, waaronder zonne-energie op daken. De nieuwe ronde opent….

Extra SDE+ subsidieronde: minister trekt 2 miljard euro uit

28 januari 2020

UPDATE 6 MAART: DE MINISTER STELT EXTRA BUDGET BESCHIKBAAR VOOR DE NIEUWE RONDE. BINNENKORT MEER INFORMATIE. Eind december 2019 is meer bekend geworden over de extra SDE+ subsidieronde die minister Wiebes heeft aangekondigd. Hiermee stimuleert….

Maak kans op de Zonnedak-award 2019: meld je zonnedak aan!

16 januari 2020

Na het mooie succes in februari van dit jaar, krijgt de zonnedak-award een vervolg. Iedereen met een zonnedak van meer dan 50 panelen kan zich aanmelden en maakt kans op de zonnedak-award 2019. De award….

Minister Wiebes kondigt extra subsidieronde aan voor SDE+

3 december 2019

Vanwege de transportindicatie en de PAS-uitspraak kondigde minister Wiebes begin november een extra SDE+ subsidieronde aan. In deze ronde, die in het voorjaar opengaat, wordt het budget gebruikt dat in 2019 overblijft. Dit nieuws is….

Wegens succes nu 2e ronde zonnepanelenactie in Apeldoorn-West

28 oktober 2019

Op 30 oktober start de gemeente Apeldoorn in samenwerking met het Regionaal Energieloket een tweede ronde van de zonnepanelenactie voor woningeigenaren. Deze actie is een vervolg op de succesvolle eerste fase in Apeldoorn Zuid-Oost. Nu….