Zonne-energie

Minister stelt 2 miljard extra beschikbaar voor SDE+ subsidie

6 maart 2020
Minister stelt 2 miljard extra beschikbaar voor SDE+ subsidie

Minister Wiebes stelt in de voorjaarsronde van de SDE+ subsidie 2 miljard euro extra beschikbaar. Met de SDE+ subsidie stimuleert de overheid het opwekken van duurzame energie, waaronder zonne-energie op daken. De nieuwe ronde opent op 17 maart.

De overheid investeert de komende tijd in manieren om te verduurzamen. Zonnepanelen op bedrijfsdaken zijn één van de mogelijkheden. De minister heeft besloten om een deel van het budget van de subsidieronde van aankomend najaar, naar voren te halen. Hierdoor is het mogelijk om het totale budget van de aankomende ronde te verhogen naar 4 miljard euro. Dit biedt volgens de minister meer kansen voor zon op dak.

Groot aantal projecten staan klaar

Op dit moment staat een groot aantal projecten klaar om gerealiseerd te worden en dat kan op korte termijn een bijdrage leveren aan de verdere verduurzaming van de energietransitie en aan de doelstelling voor hernieuwbare energie.

Door het budget voor de voorjaarsronde te verhogen, kan een groter deel van de beschikbare projecten met een korte realisatietermijn, zoals zon-pv-projecten, op korte termijn tot realisatie komen. ‘Op deze manier kunnen tevens projecten die in de najaarsronde van 2019 niet konden worden gehonoreerd alsnog op korte termijn kans maken op subsidie’, aldus minister Wiebes.

Kansen voor bedrijven

De verhoging van het budget biedt meer kansen voor bedrijven die willen investeren in zon op dak. Ook is het nu wel mogelijk voor zon-initiatieven om al in fase 1 aan te vragen, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving. Wel is het zo dat de basisbedragen lager zijn dan in eerdere SDE+ rondes, in lijn met de voorspelde kostendaling van zonnesystemen.

> Meer informatie over de voorwaarden van een SDE+ subsidie en een voorbeeldberekening.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u ondernemer in Apeldoorn, Epe, Voorst of Brummen met een grootverbruikersaansluiting (>3*80A) en bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de SDE+ subsidie? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met één van onze adviseurs, dan kunnen we kosteloos en vrijblijvend met u meedenken. De nieuwe ronde opent op 17 maart.

> Neem contact op met de Taskforce Zonne-energie.