Zonne-energie

Over ons

Taskforce Zonne-energie is onderdeel van de Omgevingsdienst Veluwe IJssel en is in 2017 opgezet in opdracht van Gemeente Apeldoorn om de ontwikkeling van zonne-energie te stimuleren. In 2018 zijn ook Gemeente Epe en Gemeente Voorst aangesloten. Taskforce Zonne-energie wil de realisatie van zonne-energie in de aangesloten gemeenten versnellen door bedrijven en instellingen te enthousiasmeren, hen te helpen met onafhankelijke informatie en hen kosteloos advies en ondersteuning te geven.

Team

Anne ten Brummelhuis, Projectleider & Adviseur Zonne-energie

Rogier Coenraads, Expert Zonne-energie
Rogier adviseert bedrijven, instellingen en scholen over de mogelijkheden van zonne-energie. Rogier werkt sinds 2000 in de zonne-energiesector en heeft de stormachtige opmars van zonne-energie van dichtbij meegemaakt. “De ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie gaan erg snel. De bijdrage van zonne-energie aan onze energievoorziening wordt steeds groter en belangrijker. Ik vind het fantastisch om te zien dat we nu bij zonne-energieprojecten betrokken zijn, waarvan we vijf jaar geleden niet hadden durven hopen dat dergelijke grote zonne-energieprojecten in Nederland kansrijk zouden zijn.”

Evelien Hennekens, Adviseur Zonne-energie
Evelien richt zich op het adviseren van bedrijven en instellingen op het gebied van zonne-energie. Daarnaast houdt zij zich bezig met een collectieve inkoopactie van zonnepanelen voor particulieren. Vooral de concrete resultaten motiveren haar in haar werk. “We zien dat we bedrijven en organisaties echt een stapje verder kunnen helpen om zonnepanelen te realiseren. Daar doen we het voor!”

Willemieke van Wijlen, junior Adviseur Zonne-energie
Willemieke werkt met verschillende partijen in hun interesse in zonne-energie. Van buurthuizen en geloofshuizen tot bedrijven die via onze handhaving collega’s binnenkomen bij de Taskforce. “Ik vind het leuk om te horen dan een bedrijf waarmee ik gesproken heb ook echt panelen gaat plaatsen. Ik werk nu al meer dan een half jaar voor de taskforce en ik kan niet meer door een stad of buitengebied lopen zonder allemaal mooie daken en gronden voor zonnepanelen te zien.”

Marianne van Delzen, Communicatie 
Marianne houdt zich bezig met alle facetten van communicatie voor Taskforce zonne-energie. Ze schrijft nieuwberichten, ondersteunt bij projecten en evenementen en helpt bij het ontwikkelen van communicatiemiddelen. “De energietransitie is onvermijdelijk en dat weet ook de regio Veluwe-IJssel. Het is mooi om samen met het Taskforce-team hier een steentje aan bij te kunnen dragen.”

Angela Bolt, Communicatie 
Angela verzorgt de communicatie van Taskforce Zonne-energie waaronder de website, communicatiematerialen, bijeenkomsten, persberichten, nieuwsbrieven en social media. “Het is mooi om te zien dat zonne-energie echt leeft in de regio Veluwe-IJssel en dat steeds meer ondernemers zonnepanelen op hun daken plaatsen. Taskforce Zonne-energie is een fantastisch initiatief om bedrijven hierin te ondersteunen en ik draag hier dan ook graag aan bij.”