Praktijkcases

De afgelopen jaren hebben veel bedrijven en instellingen al zonnepanelen laten installeren op hun dak. Elke situatie is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Welke subsidies en regelingen zijn mogelijk en waar moet je op letten? Overweegt u om zonnepanelen te plaatsen en bent u benieuwd naar de ervaring van andere bedrijven en instellingen? Ze vertellen u graag hun verhaal!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op
Christiaan Geurtsweg

Christiaan Geurtsweg

Diederik Mulder ten Kate kocht in 2018 het voormalig Post NL pand aan de Christiaan Geurtsweg en besloot het dakoppervlak te gebruiken voor zonnepanelen. Begin 2020 worden er maar liefst 1050 panelen gelegd. De stroom wordt volledig terug geleverd aan het net.

Lees verder
salderingsregeling-verandert

Hollander Techniek

Het toepassen van duurzame technieken is een vorm van anders investeren. Hiervoor is durf en ook kennis nodig. Hollander techniek heeft dit getoond door zijn eigen huisvesting bewust te voorzien van verschillende duurzame technieken, waaronder zonnepanelen.

Lees verder
salderingsregeling-verandert

ACEC

De gemeente Apeldoorn heeft de ambitie om op termijn energie neutraal te zijn. Binnen die ambitie past ook het verduurzamen van gemeentelijk vastgoed, zoals het ACEC pand. ACEC kwam op deze manier als één van de eerste panden in aanmerking voor het plaatsen van zonnepanelen.

Lees verder
De Groene Hoven

De Groene Hoven

Het project op het dak van De Groene Hoven is gebaseerd op de regeling verlaagd tarief energiebelasting, ook bekend als de postcoderoos. Dertig wijkbewoners zijn lid geworden van de coöperatie en hebben samen € 50.000 geïnvesteerd in de installatie.

Lees verder